Homma

Huisautomatisering

Domotica voor comfort en duurzaamheid

Domotica is de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen, werken en leven. Dit betekent bijvoorbeeld dat het licht automatisch aan gaat als u een ruimte binnen komt, of dat de zonneschermen zakken als de zon de woning of het bedrijf in schijnt. Ook een koppeling met de audio-installatie, verwarming of het inbraakalarm is mogelijk. Wij passen domotica toe bij woningbouw en in het midden- en kleinbedrijf. Hierbij is ons uitgangspunt dat de aanpassingen leiden tot een groter comfort en verduurzaming van het pand. Wij maken gebruik van het KNX-protocol, een opensource protocol dat er voor zorgt dat apparaten van verschillende merken met elkaar kunnen communiceren. Dit geeft een grote vrijheid in de keuze van apparaten.

Bediening van uw domoticasysteem

De verschillende apparaten of diensten die aan het domoticasysteem gekoppeld zijn, kunnen worden bediend door een bedieningspaneel of via uw smartphone. U kunt dus op afstand de verwarming lager, of juist aanzetten voordat u thuis komt. Bij het verlaten van het bedrijf of woning, kan met een druk op een virtuele knop, de verwarming lager worden gezet, alle apparaten worden uitgezet en het inbraakalarm aangezet. En als er een melding van inbraak op uw smartphone binnenkomt, dan kunt u met de beveiligingscamera’s kijken of de melding terecht is.

Homma
Homma

Internet of things

Er komen steeds meer producten op de markt met kunstmatige intelligentie, die aan het internet gekoppeld zijn. Deze nieuwe installatietechniek wordt ook wel ‘Internet of things’ genoemd. Hiermee worden installaties en apparaten steeds vaker gekoppeld aan internet, waarmee ons leven wordt vergemakkelijkt. Het systeem leert op welke tijden u thuis komt en kan bijvoorbeeld alvast de verwarming hoger zetten, zodat u in een aangenaam huis thuis komt. Omdat het systeem weet waar uw auto zich bevindt, weet het systeem dat u onderweg naar huis bent. Zo zijn er tal van voorbeelden die uw leven kunnen veraangenamen.

De mogelijkheden zijn oneindig

Omdat er enorm veel mogelijkheden zijn om uw bedrijf of woning met domotica te automatiseren, is het verstandig om een professional te raadplegen. Wij hebben veel domotica installaties aangelegd, zijn domotica specialist en kunnen u uitstekend adviseren. Maak een afspraak om de mogelijkheden door te nemen.

Homma